Aksaray Mah. İnkılap Cad. No:43/514 Fatih/İSTANBUL

Derleniş Yayınları 9. Kadıköy Kitap Günleri’ndeydi

19.06.2017

Geleneksel bir hale gelen Kadıköy Kitap Fuarının bu yıl 9. Kitap Günleri geçen yıl olduğu gibi tarihi Haydarpaşa Gar’ında oldu. 3 Haziran ile 11 Haziran arasında devam eden kitap fuarına kitapseverlerin ilgisi yoğundu.

Bizler de Derleniş Yayınları olarak standımızı Türkiye devriminin önderi Hikmet Kıvılcımlı’nın ve Genel Başkanımız Nurullah Ankut’un bir birinden değerli eserleri ile donattık.

Devrimci teori olmadan devrimci pratik olmaz prensibini benimsemiş Hikmet Kıvılcımlı’nın, Marksizm-Leninizm’i ve Türkiye orijinalitesini ele alan, Antika tarihten, Kürt sorununa, Tarih Devrim Sosyalizm den, Ordu üzerine birçok konu da önemli eseri standımızda yer aldı. Standımıza gelenlerden Kıvılcımlı Usta için “Türkiye’de bilimsel sosyalizmin tek temsilcisi” veya “ömrünü devrimciliğe adamış önder” gibi ifadeleri duymak bizler için onur vericidir.

Tayyipgillerin Kökeni ve Sınıf Yapısı kitabını görenler ise çok ilginç ve yaratıcı bir isim olmuş diyerek ayrıldılar.

Pazar günleri standımıza gelen HKP Genel Başkanı Nurullah Ankut bir anda kitapseverlerin büyük ilgisiyle karşılaştı. Nurullah Ankut’u, kimi ziyaretçiler TRT deki seçim konuşmalarından kimisi de sosyal medyadan tanıdığını söyleyerek, kitaplarını alıp imzalattırırken, bir yandan da genel başkanımızla güncel konularla ilgili sohbet ederek, ülkemizin de içinde bulunduğu siyasi durumu değerlendirmesini istediler. Türkiye’nin adım adım Ortadoğu bataklığına ve bölünmenin eşiğine nasıl getirildiğini anlatan Sıra Sende Türkiye kitabı, ülkemizi faşist din devletine götüren Tayyipgillerin yasa tanımazlığını teşhir eden Kanunsuzlar kitapları ile genel başkanımızın hayvan severliğini ve bu konudaki mücadelesini anlatan Kedi Davası kitabı standımızın en çok ilgi gören kitapları arasındaydı.

DİSK’e bağlı Nakliyat İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu da standımızı ziyaret edenler arasındaydı.

Kadıköy Kitap Günleri’nde kitaplarımızı, gazetemizi okurlarımıza ulaştırmanın, kendimizi halkımıza anlatmanın gururu ve onuru içinde güzel bir kapanış yaptık.

Sömürünün ve adaletsizliğin olduğu her yerde mücadelemiz de olacaktır. Halkımıza umut olmaya devam edeceğiz.

Yaşasın bilimli bilinçli örgütlü halklar!

Kitaplarımız hakkında bilgi almak ve sipariş vermek için bizimle iletişime geçebilirsiniz