Aksaray Mah. İnkılap Cad. No:43/514 Fatih/İSTANBUL

Haydarpaşa Garı’nda Kitap Günleri’nde yerimizi aldık

29.06.2016

Jpeg

01-05 Haziran tarihleri arasında, Kadıköy Belediyesinin organize ettiği 8. Kitap Günleri bu sene tarihi Haydarpaşa Garı’nda gerçekleşti.

1906 yılında yapımına başlanan Gar, 110 yıllık geçmişinde birçok tarihi olaya tanıklık etmiştir. Antiemperyalist Birinci Ulusal Kurtuluş Savaşı’mızda cephanelik olarak da kullanılan Haydarpaşa Garı, İstanbul denilince akla ilk gelen yerler arasında, Anadolu’dan gelenlerin ilk ayak bastığı, Yeşilçam filmlerine sahne olan İstanbul’un gözbebeği Gar, Barok esintileri taşıyan Neoklasik Alman mimarisiyle 2009 yılında dünyanın en güzel tren istasyonları arasında yer almıştır.

İnsanlık Düşmanı, Doğa, Çevre ve Tarih düşmanı AKP’giller iktidarı, 2010 yılından beri gözünü bu Gar’a dikmiştir. Denize sıfır olan Gar’da çıkan yangın her nedense bir türlü söndürülememiş ve Gar büyük hasar görmüştür. Yakından tanıdığımız taktikle; önce yak, yık sonra ihaleye aç… Şimdi İstanbul halkı olarak mücadele etmemiz, korumamız gereken tarihlerin bir tanesi Haydarpaşa Garı.

İşte bu mekânda 5 gün sürdü Kitap Günleri. 100 bini buldu ziyaretçi sayısı. Biz de yerimizi aldık Derleniş Yayınları olarak. Yoktu bizden başka kadınlarımızın, işçilerimizin, gençlerimizin, ezilen sömürülen emekçi halkımızın dilinden konuşan, yoktu bizden başka bir ziyaretçimizin dediği gibi inatla, kararlılıkla, coşkuyla standında “Değerli Kitap”lar bulunduran.

Başta Genel Başkan’ımız olmak üzere, Başkanlık Kurulu’muz, MYK Üyelerimiz, İl-İlçe Yöneticilerimiz ve üyelerimiz gönüllüce nöbet aldı sabah 10.00’dan akşamın 22.00’sine kadar standımızın başında.

Bu fuarda da bir kez daha gördük; izleniyoruz, biliniyoruz, aranıyoruz. Halkımız Usta’mız Hikmet Kıvılcımlı’nın teorik ve pratik mirasını arıyor, halkımız HKP’yi arıyor. Biz de direniş grev çadırlarında, AKP’giller’in yolsuzluk, vatan satıcılığı, insanlık düşmanlığı karşısında mahkemelerde, alanlarda karşılarına dikildiğimiz gibi, 1 Mayıs Alanı Taksim’i İşçi Sınıfının yeniden kazanması için polisin, gazın, suyun karşında dimdik durduğumuz gibi, şanlı Gezi İsyanı’mızda barikatlar başında olduğumuz gibi, kitap fuarlarında da kitaplarımızla, gazetemizle kızıl yüzümüzü gösterdik, göstermeye devam edeceğiz.

Kitaplarımız hakkında bilgi almak ve sipariş vermek için bizimle iletişime geçebilirsiniz